Přírodní koutky ve škole se rozrůstají!

Kdo je Bubla?
Bubla je akvarijní rybička, kterou ve škole chováme už od června. Akvárium jsme vhodně vybavili a umístili do učebny matematiky. Tam je tichým a klidným společníkem nejen žáků druhého stupně, ale také dětí, které zde tráví čas v rámci školní družiny.

Co je žížalárium?
Žížalarium je malý školní chov žížal, který si během pracovní výchovy založili žáci třetí třídy. Do velké zavařovací sklenice rozložili ve vrstvách kamínky, písek a hlínu. Připravenou směs materiálu provlhčili vodou a vypustili do ní vlastnoručně nachytané žížaly. Nezapomněli ani na potravu. V následujících týdnech se chystají pozorovat život žížal.

Chov motýlů
Během prázdnin a přírodovědné vycházky se nám podařilo najít housenky denních i nočních motýlů. Housenky jsme identifikovali a opatrně přemístili do školy. Jedné z nich se nám podařilo vytvořit vhodné podmínky pro zakuklení. Další dvě housenky byly rychlé a zakuklily se dříve, než jsme jim stihly odpovídající prostředí nachystat. Všechny tři kukly bedlivě sledujeme a očekáváme, až se z nich za několik týdnů vylíhne jeden motýl noční a dva denní. Jedno však budou mít společné, krásnou skvrnu v podobě oka na křídlech. Při dopisování tohoto příspěvku byl náš chov obohacen o další nalezené exempláře. Všímavá děvčata ze sedmých tříd nalezla ve školním skleníku housenky a vajíčka neznámého hmyzu. Neváhala se se svým úlovkem okamžitě dostavit do kabinetu biologie. Housenky i vajíčka jsme umístily do nádoby a očekáváme, k jakým změnám v jejich vývoji dojde.