Florbal – kat. IV Kopřivnice – finále

Stejně jako loni i letos se naši hoši 8. a 9. ročníku probojovali do okresního finále. To se konalo 6. prosince v Kopřivnici. Zde jsme se utkali s dalšími čtyřmi nejúspěšnějšími celky v okrese – ZŠ Záhuní (Frenštát p. R.), ZŠ E. Zátopka (Kopřivnice), Gymnázium Příbor, ZŠ T. G. Masaryka (Bílovec).
První utkání proti ZŠ Záhuní jsme na soupeře herně nestačili. Ztráceli jsme ve všech ohledech a prohráli jsme vysoko 1:7. Druhý zápas jsme sehráli velmi vyrovnaný boj s celkem z Bílovce. Bohužel jsme nedokázali proměňovat vyložené šance a až v samém závěru se nám podařilo vyrovnat. V utkání jsme vybojovat alespoň remízu 2:2.
Dalším soupeřem bylo družstvo z Kopřivnice. Věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na medailové umístění, bude rozhodovat každý gól. Soupeř byl o třídu lepší, ale naši hoši měli jasný pokyn – hrát stále jako kdyby bylo skóre 0:0. V utkání jsme předvedli nejlepší výkon během turnaje a po porážce 1:4 jsme mohli ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou.
Poslední zápas se soupeřem z Příbora měl rozhodnout, jestli z turnaje odjedeme s bronzovými medailemi. Ačkoliv se z našeho výkonu vytratila bojovnost, kterou jsme předvedli proti Kopřivnici, bylo skóre 1:1. Pokud jsme však chtěli skončit na třetí příčce, museli jsme zvítězit. Tíženou branku se nám však nepodařilo vsítit a do vedení se dostal náš soupeř. V závěrečném utkání jsme prohráli 1:2 a v okresním finále jsme tak obsadili 5. místo.
Hoši sice nenavázali na loňské 2. místo v okresním finále, ale posbírali další cenné zkušenosti. Navíc příští rok bude naše družstvo hrát téměř ve stejné sestavě jako letos. Což dává příslib na další velmi pěkný výsledek. Děkuji všem žákům za reprezentaci školy a přeji jim spoustu dalších sportovních úspěchů.
Mgr. Tomáš Valentík