Pohár rozhlasu

V pondělí 6. května se v Kopřivnici uskutečnilo okresní kolo atletických závodů. Toho se zúčastnilo 13 škol z celého okresu. Ve čtyřech kategoriích se mezi sebou poměřilo přes 300 závodníků. Naši školu reprezentovalo družstvo starších žákyň ve složení Hrdinová Tereza, Skýpalová Nela (obě 7.A), Dočkálková Lucie, Kiesevettrová Emily, Lišková Sabina (všechny 8.A), Pisařovicová Anežka (9.A), Konvičná Natálie, Vavříková Karolína (obě 9.B). A družstvo starších žáků ve složení Cserge Dominik, Gajdoš Daniel, Kraus Tobias, Poruba Ondřej, Skýpala Jiří (všichni 8.A), Jalůvka Adam (9.A), Březina Boris, Havelka Vojtěch (oba 9.B).
Soutěží se vždy v disciplínách běh 60 metrů, běh 800/1500 metrů (dívky/hoši), dálka, výška, koule a štafeta 4×60 metrů. Výsledné výkony se poté převádí na body a vítězí družstvo s největším počtem bodů. Naši hoši obsadili 7. místo a dívky 6. místo.
Rád bych však zmínil nejlepší dílčí výsledky. Stali jsme se například sprinterskou velmocí. Adam Jalůvka obsadil 1. místo a Boris Březina 3. místo v běhu na 60 metrů. Sabina Lišková skončila také na 3. místě v běhu na 60 metrů v novém školním rekordu 8,58 s. A podobně na tom byly i naše štafety v běhu 4×60 metrů. Hoši obsadili 3. místo a dívky 4. místo. Dalších pěkných výsledků dosáhli ještě Adam Jalůvka ve skoku vysokém 2. místo, Lucie Dočkálková ve vrhu koulí 9. místo a Karolína Vavříková ve skoku dalekém 12. místo.

Mgr. Valentík Tomáš